Избор на подходяща въдица за успешен риболов в България

Избор на подходяща въдица за успешен риболов в България

Избор на подходяща въдица за успешен риболов в България Въдицата е един от най-важните инструменти за риболова и изборът й може да има съществено влияние върху успеха на риболовното ви изживяване. В България имаме богат избор от водни ресурси, включително реки, язовири и морето, които предлагат разнообразие от рибни видове. Следователно, изборът на подходяща въдица… Continue reading »

Риболов на муха: Техники, съвети и основни принципи

Риболов на муха: Техники, съвети и основни принципи

Риболовът на муха е изкуство, което комбинира природозащитни усилия, технически умения и връзка с природата. Тази статия ще ви представи основните аспекти на риболова на муха, включително необходимата екипировка, техники за замятане и водене на изкуствена муха, както и някои съвети за успешен риболов. Екипировка: За да се занимавате с риболов на муха, ще ви… Continue reading »

Риболовът – страст № 1 на голяма част от мъжете

Безспорен факт е, че един голям процент от мъжете не само у нас, но и по света, прекарват голяма част от свободното си време край някой водоем. Незнайно дали тръпката да ловят риба, или после да се хвалят чия е най-голямата, е по-силна. За някои страст, за други професия, риболовът също си има някои тънкости… Continue reading »

Какво е Ronnie Rig и как се прави

Ronnie Rig е изключително ефективен монтаж, който се използва за улов на по-едри риби, предимно шарани. Освен под това наименование, можете да го срещнете и като Spinner Rig. Монтажът е особено актуален за по-студените месеци, когато се използва основно ярка стръв. Невероятно ефективен го прави способността на куката да се завърта на 360 градуса. Независимо… Continue reading »

Лодка за захранка DEVICT

Лодка за захранка DEVICT

Devict Bait Boat е марка безжични риболовни лодки, които се използват за хвърляне на стръв във водата при риболов. Тези лодки са снабдени с технологични иновации, които улесняват процеса на риболов и го правят по-ефективен. Devict Bait Boat има различни модели, които се различават по размер и функции. Обикновено те са снабдени с два мотора,… Continue reading »

FISHBG CARP MASTER BOILIES състезание по улов на шаран

FISHBG CARP MASTER BOILIES състезание по улов на шаран

FISHBG CARP MASTER BOILIES Продължителност на състезанието     72ч. Правила:  FIPS  с малки изменения Разрешено е захранване само протеинови топчета и кобра. Разрешено е използването на стик микс за pva Отбора се състои от двама или трима равноправни състезатели. Брой въдици на отбор   4 Лови се само на дъно с една кука с монтаж на косъм…. Continue reading »

Fishbg.org – сайтът с най-голямо разнообразие от въдици

Успяхте ли вече да обновите своя риболовен комплект от приспособления и аксесоари за новия сезон? Ако не, ви е време, защото в топлите летни дни, риболовът на сянка, извън града, край някой страхотен и забравен от Бога язовир, ще ви подействат невероятно добре и ободряващо. За тази цел, първо посетете онлайн магазина Fishbg.org! Тук не… Continue reading »

Fishbg.org новият стар онлайн магазин за риболов

Вие сте страстни любители на риболова или просто обичате да прекарвате свободното си време с въдица в ръка, ледено студена бира вдясно и приятна скара в ляво извън града? Тогава сигурно добре познавате най-големият, изгоден и разнообразен по предлаганите си стоки магазин риболов и риболовни принадлежности Имаме новина за вас – магазинът вече си има… Continue reading »

БИГЕЛЪТ – ГЛАВНА ЧАСТ НА РИБОЛОВНАТА МАКАРА

БИГЕЛЪТ – ГЛАВНА ЧАСТ НА РИБОЛОВНАТА МАКАРА

Бигелът главна част на риболовната макара Риболовната макара е основна градивна част на въдицата. Под макара често разбираме главният механизъм, който задвижва всички функции на въдицата и по-конкретно – намотаването н издърпването на улова. Наред с това, риболовната макара си има своя собствена основна част, благодарение на която работи. Тя се казва бигел и често споменавайки… Continue reading »