Как да изберем своя рибарски стол

By  

fishbg.org/k-mping/ctolove

Избор на рибарски стол

Днес риболова е толкова развит че рибарският стол е станал неразделна част в оборудването за риболов. Риболовните магазини вече предлагат много огромно разнообразие и е доста трудно да се ориентирате при избора на рибарски стол. Риболова вече не е това което беше затова се предполага че стола трябва да притежава комфорт, добра стабилност и естествено да е практичен. Затова ние ще ви помогнем да изберете вашия стол бързо и лесно като направите своя избор.

При избора на рибарския стол има няколко основни компонента на който той трябва да отговаря:
1.Колко е компактен и неговото тегло.
При толкова много риболовни принадлежности е редно столът да много компактен за да е удобен за пренасяне и транспортиране. Важно условие с което трябва да се съобразите за неговите размери в транспортно състояние(сгънат). Трябва приблизително да прецените дали ще се събира във вашия автомобил при другия багаж, за да не останете изненадан когато тръгнете за риба. Много по удобно е когато стола е снабден с допълнителни дръжки за пренасяне. По- скъпите модели се предлагат със специални калъфи за транспорт и ги защитават от замърсяване. Предлагат се и отделно калъфи за рибарски столове. Съобразете се и с теглото на стола дали е изработен от стомана или е от алуминий.
2.Колко е удобен и притежава ли комфорт.
Предлагат се рибарски столове с различен стил и ниво на комфорт. Облегалката може да се мести напред и назад с няколко степени има и модели при която е фиксирана.  Подлакътниците са един от важните фактори за комфорт. Когато правите по- къси риболовни излети си изберете компактен рибарски стол но ако правите дълги излети си изберете комфортен стол.
3.Колко е здрав и каква ще бъде неговата трайност.
Трябва внимателно да огледате и прецените от какви материали е направен стола. Трайността на плата и неговата здравина са от съществено значение.  Вече се предлагат все повече столове изработени от много лека алуминиева сплав. Столът трябва да е така подсилен че да може да поеме максимално натоварване. Седнете и вижте как се чувствате в него. Столовете изработени от стомана са по- издръжливи но са по- тежки.
4.Регулират ли се краката му спрямо терена.
Едно много важно условие е да може да се регулират краката на стола. Защото когато сте на водоема брега ще бъде скалист или неравен. Затова трябва да можете да регулирате краката на рибарския стол спрямо терена. Изберете стол с по- големи лапи за да не поддава в калта. Ако е с малки лапи не се притеснявайте продават се допълнително по- големи лапи.
5.Притежава ли допълнителни екстри рибарския стол.
На пазара вече има много модели който се предлагат с допълнителни екстри като прикачна масичка на която може да оставите вашия телефон или очила, странични джобове за риболовни аксесоари и др. Ако няма допълнителни екстри може да си ги набавите и на по- късен етап.
Това бяха няколко стъпки при избора на рибарски стол важно е да изберете стол отговарящ на вашите нужди по време на риболов. При условие че искате малко по- комфортен стол ще трябва да заплатите малко повече но да знаете че си заслужава особенна когато сте по- дълго време за риба.