Монтаж с pop-up и бели червеи

By  

Колеги, здравейте отново! В днешната статия ще обсъдим един интересен монтаж, който  според английските ни колеги е един изключителен добър избор за променливото време което е навънка. Монтажът е иделния избор за пролеттно време, когато шарана се разбужда и започва да се активизира. Настанете се удобно и останете с мене, ще Ви разкрия монтаж, който представлява pop-up, но добавено и още една тайна към този монтаж, а именно така любимата и естествена храна на шарана – бели червеи.
Без съмнение белите червеи са едни от най-добрите естествени храни, които шарана обича и се храни почти през цялата година. Ранната пролет, също така есента и зимата – дните в които е по-студено времето, шарана предпочита по-местните храни, за да натрупа достатъчно хранителни вещества в по-студените дни, защото тогава не е толкова активен, като движение и хранене. Английските ни колеги представят монтаж, който съчетава два вида стръв, които най-често се използват в дните, когато шарана не е толкова активен – Pop-up топче и бели червеи. Най-важното в този монтаж е, pop-up топчето да бъде с голяма видимост под водата и с голяма атрактивност – по този начин успяваме да „впечатлим“ рибата, която така или иначе не се храни особено добре.
За направата на монтажа ще са ни нужни материалите, които използваме за направата на така наречение hinged-stiff монтаж, различното е само, че ще освен pop-up топче, ще ни трябва също така и червеичета. Ако не сте запознати с монтажа, може да видите на линка тук. Всички знаем че белите червеи са много чувствителни от към слагането им директно на куката и доста пъти успяваме да ги убием и се губи това тяхно активно движение и любопитност, което предоставят като попаднат във водата. За тази трудна задача ще използваме bait floss – преведено конец за стръв, който е с много малък диаметър и позволява много лесно да нанижем на него червеите, както е показано в долната снимка.

След това нанизваме и Pop-up топчето, което трябва да се падне точно под червеите и завръзваме за нашия монтаж. За по-голяма атрактивност около нашата стръв, ще добавим и pva чорапче пълно с червеи, които ще бъдат нашата захранка.

За да се подсигурим напълно, можем да добавим и някакъв течен атрактор или спрей към стръвта. В случая е ползван спрей на фирмата CC Moore NS+ , което е с аромат на подправки.

Вече може да се каже, че нашия монтаж е напълно готов за попадане във водата и улов на голями шарани.
Повечето от информацията е взимана от Carpology – английски сайт за писане на статии, надявам се да Ви е харесала и до следващия път!