Предимствата на риболов през есента

By  

Риболов по време на есента

Въпреки, че любимият сезон на много от рибарите си отива и настъпилата есен е не по-малко атрактивна и привлекателна. За всеки начинаещ рибар момента би се сторил труден, но не по-същия начин стоят нещата за опитните майстори на въдицата.
Предстоящото време прекарано в тишина, спокойствие и кълване е идеална възможност всеки почитател на риболова да се полюбува.
Наред с дъждовните, облачни и тъжни есенни дни риболова през този сезон си има множество предимства.
На първо място нека не пропускаме това, което много пъти сме чели в дебелите книги, а именно почти всеки вид риба кълве най-много в облачно и дъждовно време. В 70% от случаите, рибите се хранят, когато е мрачно, защото разбират природата, както самото вечерно хранене преди залез слънце. През есенните дни, слънцето по цели дни отсъства, а това е идеалната възможност за опитния въдичар. Въпреки, че най-успешен и гарантиран улов има в ясни и слънчеви есенни дни.
Друго не по-малко важно предимство в улова на риба през есента е липсата на шум от лагерници и курортисти, отишли около язовир, езеро или река единствено на къмпинг, палатка и почивка.
Като трето предимство на риболова в есента, пред летния стои въпроса с комари, папараци и всякакви летящи гадинки, които са бич за рибарите. Разбира се, в този случаи, трябва да се забрави за риболов на стръв от естествена муха, но има стотици други начини да примамите и уловите рибата.
Добре е да се има в предвид, че топлолюбивите риби бягат по-надълбоко във водите със захлаждане на времето, а наред с това стават бавноподвижни. Има видове (напр. щука), за които есента е идеалната възможност да се нахранят.
Като последно за днес предимство на риболова в есента ще поставим по-лесния улов на хищни риби. Преди да са настъпили големите студове, есента е идеалния момент за риболов на тях.
риболов през есента