ESP Cryogen – Видове Куки – част 3

By  

Здравейте, колеги! Днескашната статия ще е последната част от поредицата, която Ви представих в по-ранните дни. В статиите коментирахме една гама куки на пазара, придобила голям успех, заради нейното уникално качество. Поговорихме за фирмата ESP и тяхната серия куки – Cryogen. Запознахме се с направата им и част от тяхната гама , в днескашната статия ще разгледаме и другата част куки, които ни представя серията.
Следващата кука, която е представител на гамата Cryogen , това е така наречената Gripper.

Това е модел кука, която се отличава с нейната класическа форма за оригинална кука, с която се е ловела в далечното минало. Тя както и останалите видове от серията, биват тествани в продължение на две години в различни условия, за да докажат своята ефективност и успеваемост. Куката е кулминация на отличния дизайн за перфектната класическа кука. На тази кука е обръщано най-голямо внимание при направата й, защото тя може да бъде мултифункциналнна и да бъде използвана за многобройни видове монтажи. Благодарение на големия и остър връх, куката предлага изключителна надежност, веднага щом се забие в устата на рибата, самият Тери Хърн използва тази кука предимно за неговите монтажи и до сега той заявява, че не е имал откачена риба на нея. Разполага с 10 градусово обърнато ухо, микро закален връх, мини контра, която не позволява куката да се откажи лесно при забиването и е с PTFE тефлоново покритие.
Куката се предлага в номерации от последователност от 4 до 8 номер включително и също така я има и в Barbless модел, който модел няма контра.
Другия модел от гамата им е Para Point.

Този модел куки се отличава с особената му форма, защото е комбинация от няколко вида куки в една. Има леко изкривена долна част при стъблото, което подпомага за по-голяма здравина и наподобява класическата CT-1 кука на фирмата Owner. С изключителната си здравина и острота на връхчето, куката е номер едно избор за направата на известния D-Rig, който най често използваната стръв е балансираната. Куката е направата с такава форма, острието да сочи почти към ухото на куката, точно както Curve Shank куките, че не е нужда поставянето на алайнери за бързото й обръщане.
Предлагат се в размери в последователност от 4 до 8 номер включително.
Последния модел куки, но не на последно място, разбира се е така всеизсвестния модел чод куки, която почти всяка фирма предлага в арсенала си, Cryogen предлагат своята Stiff Rigger кука.

Легендария й вид я прави една от най-добрите модели куки, използвание за pop-up монтажи. Тя е заместника на стария модел чод куки на фирмата – МК2. Тази кука бива подобрявана с години, за да добие един по-здрав, по-остър и по-надежден вид, който успява да изместния стария й модел. Отличава се с 13 градусово извито ухо навънка, което подпомага по-лесната презентация на pop-up топчетата, изключителна здравина и PTFE тефлоново покритие.
Предлага се в размери в последователност от 4 до 8 номер включително.