ESP Cryogen – Въведение

By  

Здравейте, приятели и любители на шаранджийското хоби ! Вие сте отново с поредицата от статия, в които Ви представяме всяка седмица, които са с цел обогатяване и развиване в сферата на шаранджийския риболов! В днешната статия ще разгледаме една много интересна тема, тема която любителите на риболовни аксесоари, най-вече на кукичките за риболов, ще бъдат най-заитругувани. В днешната статия ще разгледаме една серия куки на една много известна английска фирма, която гама нови куки излезна на скоро на пазара и реших да Ви представя моделите, които предлагат. Може би едни от най-качествените куки на пазара, произведени в Япония. Облегнете се удобно и в следващите няколко минути ще Ви запозная  с направата на новата гама куки на английската фирма ESP – Cryogen Hooks.
Винаги е било голямо вълнение, когато ESP изкарат нови продукти, те не го правят много често, но направят ли го се знае, че ще бъде нещо много успешно и голямо. На скоро, преди няма и две години фирмата изкарва на пазара новата си серия макари – Onyx , а и с тях така дългоочакваните куки – Cryogen. Всеки добре запознат шаранджия е наясно с факта, че фирмата произвежда едни от най-качествените куки на пазара и с много малко фирми биха имали конкуренция, поради само положителните черти на куките. ESP са едни от малкото фирми, които предлагат различни вариации в размерите на куките. Като пример, фирмата произвежда куки с номер трети (3), пети (5) и седми (7), което е и особеното, защото не всяка фирма произвежда номерация на нечетни числа. Което може да бъде в много голям плюс за нас, защото винаги сме искали една идея по-малък размер от този, който ползваме.
Куките освен със своята разнообразна визия в различни вариации и размери, са известни още и с това, че са изключително здрави, леки и една от най-добрите черти е, че не се затъпяват толкова лесно, колкото конкурентите фирми, което ни пести средства за направата на нашия монтаж.  Тайната на тяхното производство е високо-технологично ниво, което за направата е използвано много голяма температура на загряване на тефлона и след това охлаждане на много много ниски температури и след това връщане до нормална температура, което дало един изключителен резултат в тяхната здравина. Това е известно като криогенно увеличаване на температурата, което се използва от производителите за заздравяването на стоманни части, от където идва и тяхното име – Cryogen. Според проучване на фирмата в сравнение с други куки, се оказало че Cryogen куките на ESP са с 30 до 40% по-здрави от конкурентите им.

В долното клипче може да видите на известната поредица от шаранджийски клипове – Tackle Fanatics, където кратко е обяснено за серията от куки на фирмата.

Ако искате да разбере малко повече за всяка една кука от гамата на Cryogen, останете с мене в следващите статии, където ще Ви представим по-подробно обяснения за всяка една кука от серията, тяхното най-добро използване и най-добра презентация за монтаж.
Благодаря Ви, за вниманието и ще се видим следващия път.