Проста, но ефективна захранка за шаранови риби

By  

Здравейте, колеги запалени шаранджии! Днеска ще Ви представя статия, която би Ви била от голяма полза и информация, която бихте използвали всеки път, когато ходите за риболов за големи риби! Статията днеска ще покрие информация за най-честото нещо, което взимаме с нас за риболов и нещото без което много трудно бихме хванали риба. Ще поговорим за захранка и по-точно за това, кои са най-важните компоненти на една добре приготвена и проста захранка за привличането на големи риби. Останете с мене и се настанете удобно, ще коментираме една рецепта за най-често приготвяната захранка за шарани във водоемите.
Приготвянето на захранка не е трудна задача за риболовеца, по-трудно е да изберем най-точните продукти за приготвянето й, защото различните продукти биха ни били повече или по-малко от полза в различни ситуации. В зависимост от водоема, от времето и от поведението на рибите, ние избираме точните съставки за приготвянето на нашата захранка.
Най-често използваната храна за риби, а и най-евтината и ефективина – това е царевицата. Дали варена, сурова, млечна, накисната, ние винаги имаме резултати след храненето с царевица. Освен правилното захранване, трябва да се съобразяваме и с нашата стръв. Логично е след хранене предимно с царевица, на нашата кука да седи царевица като стръв, не казвам , че е задължително, но повечето пъти е препоръчително, с цел да излъжете рибата по-лесно. Царевицата комбинирана с други продукти, биха ни дали една убийствена захранка, която би работила почти по-всяко време от годината и на различни водоеми, било то диви или частни водоеми. Проста, но ефективна захранка за големи риби можем да получим от комбинирането на няколко продукта – те са варена царевица, рибни пелети, коноп или други семена и бойлите (протеинови топчета). Всички тези неща, комбинирани заедно, дават една захранка, която има всичко за привличането на големи риби. Ще разгледаме всеки един продукт по-отделно, за да Ви покажа, как всяка една част си има важна роля.
Царевицата – може би най-често ползваната храна за шаранови риби. Може би не сте срещали шаранджии, които някога да не са ползвали царевица към захранката си, а и няма причина да не го правят, шараните обожават царевицата, независимо от начина по който сте я приготвили.
Пелети – пелетити на рибна основа са богат източник на сурови протеини и мазнини за шарановите риби. Освен че са богати на витами и източници минерали, повечето шарани които са одглеждани от малки основната храна с които са били хранени са пелетите и малко или много всяка една шаранова риба обича пелетите.
Коноп или семена – повечето протеинови топчета, които са на пазара основните им съставки са храна за птици и семена, доказано е , че шарана обича тази храна и им доставя голямо удоволствие да се хранят с нея, също така благодарение на много малко частици, подпомагат задържането на рибите на вашето петно за по-дълго време.
Бойлита – протеиновите топчета са неизменна част от стръвта на шаранджията, а защо да не са и от неговата захранка? Много по-лесно бихте излъгали рибата, ако на петното Ви има множество топчета и вашата стръв, която също е топче, от колкото да захранвате само с царевица и за стръв да имате топче.
В долната снимка може да видите снимка на всичко казано отгоре взето заедно. Успех!