Gardner CVR

By  

Колеги, здравейте! Отново сме заедно в поредиците статии, с които се запознаваме всяка седмица и споделяме опит в любимото ни хоби – шаранджийството. Днеска ще поговорим за един продукт, продукт, който става сигурно най-известния на пазара на фирмата, която го притежава, ще поговорим за най-новата гама на този продукт. Настанете се удобно, приятели, днеска ще поговорим за един продукт на фирмата Gardner, а именно тяхната нова гама куки – Curve Shank Rigga.
Приятели, няма как да не се използвали продуктите на фирмата Gardner, те са едни от най-качествените в Англия и започват да добиват популярност и в Европа. Фирмата освен със своите аксесоари и влакна, бива най-известна и с куките, които произвеждат. Японско производство, доказало се през годините, куките стават водещ представител веднага щом се спомене името Gardner. Една от най-добрите куки на пазара, известна със своята си форма, трудно затъпяване на върха и изключителна здравина – това е Mugga.
Новата серия на Gardner е с името Curve Shank Rigga – CVR накратко. Тя е подобрение на Mugga-та. Новата гама разполага с по-остро жило и 20% по-голяма здравина, също така извивката, която са сложили на CVR е изключително агресивно извита към ухото, което подпомага за още по-бързото извъртане на куката в устите на рибите. В долната снимка може да забележите разликите между обикновенната Муга и CVR модела.

Още през 2013 година започва подготовката за пускането на пазара за CVR куката. В същата година е започната е подобряването на тогаващната Муга. През 2016 година излиза на пазара Covert Dark Mugga , която представлява Мугата, но с матово покритие и по-голяма здравина и остро жило. Хората от фирмата Gardner не бързали с пускането на пазара на новите куки CVR,докато не се уверили напълно, че те ще работят както подобава, а именно те търсели това още по-бързо извиване на куката, което след време и получили този резултат. Представителите на фирмата тествали куката в продължение на години. Тяхната цел била да направят кука, която да може да се съревновава с легендарната Муга, но как биха направили кука, която да бъде пряк „съперник“ на една от най-добрите куки на пазара, да не кажа и най-добрата. Те удължили стъблото на куката, така че да сочи перпендикулярно на жилото и направили жилото по-тънко, съответно и по-остро, също така куката бива двойно закалена от висококачествена въглеродна стомана.
Най-добрите тестове на куката се получили, като се използват Blow-back Rig и Ronnie Rig, може да видите някои от уловените риби по-време на тестването на куките.

Куките биват налични в размери от 2 до 10 номер включително, като са налични само четните номера. Разполагат и с “barbless” версия, която разполага същите размери.
Една от най-добрите “curve shank” куки на пазара, няма да съжалявате ако ги пробвате. За повече информация за куките, може да погледните клипчето отдолу.
https://youtu.be/b8irwYmwo-g