Daiwa Windcast Z

By  

Здравейте, колеги шаранджии! Вие сте отново с поредицата от статии, която Ви представям всяка седмица. Надявам се да Ви хареса статията днеска, става дума за едно ревю на една макара, която е доста стара като модел, но може би е една от най-успешните правени някога от марката. Макарата бива използвана в шаранджийския риболов от доста години насам и бива доказана на пазара в световен мащаб. Моделът на макарата е Дайва, а всички знаем на какво са способни те, особено ако тя бива направена от Япония, от където е и производството й. Настанете се удобно и останете с мене в следващите няколко минути ще поговорим за Daiwa Windcast Z модела.
 
Дайва са водещ лидер на пазара на производство на шаранджийски макари и въдици, също влакна и риболовни аксесоари. Без съмнение една от техните най-големи сили, това са производството на макари. Предимството им е ,е произвеждат макари, които са предназначени за всеки джоб и цена-качество нямат равни.
 
Дайва произвежда Windcast модела преди доста време, като в серията на модела попадат три модела: S , X и Z. В зависимост от модела, всеки предходен е с повече функции и по-надежден. Аз лично като притежател на S модела, мога да кажа, че това е една прекрасна макара, която по нищо не отстъпва на другите си събратя от серията. Има по-малко лагера, няма Quick Drag система и самите й части не са толкова качествени като другите модели, но въпреки това, тя е един чудесен избор за шаранджийска макара от нисък клас.
Z моделът на Windcast е истинското бижу от серията. Не случайно тази макара държи цена още на пазара. Тя разполага с всички удобства за един шаранджия. Освен класическия big pit макара ( макара с голяма шпула) тя разполага с цели 8 лагера, както на всеизвестната Базия, която е смятана за номер едно избор за шаранджийска макара на пазара. Алуминиевата дръжка подсигуряват стабилност и лекота в използването й и не затрудняват шаранджията в прибирането на монтажа си от водата. Разполага с две алуминиеви шпули в комплект, което е голяма предимство, защото можем да приготвим влакна за различните условия на водоема. Castlock система, която е предназначена да предотварти отварянето на бигела от по-силни замятания. Също така специфичното в модела й е, че шпулата с която е заредена с особена конусна форма, за постигане на по-големи дистанции. Макарата бива използвана от доста casting шаранджии в известно време за постигане на рекордни дистанции. Едни от най-далечните дистанции постигани в състеазнията за casting са именно благодарение на тази макара. Макарата разполага с специален клипс за влакното, което предотвартява нараняването на влакното. И не на последно място Z модела разполага и с червячен механизъм, който усигурява вашето перфектно нареждане на влакното по макарата.
Макарата от доста време не се произвежда, но това не пречи да намерите някакви случайни бройки в интернет пространството, знаейки ,че тя ще Ви служи дълги години с добра поддръжка. Z моделът може да го намерите в три размера – 5000, 5500 и 5000LD (long distance), единствената разлика в трите модела това е големината на шпулите.
 
Макарата е една от най-добрите макари правени от Daiwa някога и притежателите на тази макара са истински късметлии. Надявам се да Ви е харесала статията, до нови срещи и наслука!