Dynamite Baits Carptec Range – part 1

By  

Здравейте, колеги, шаранджии! Вие сте отново с поредицата статии, която се опитваме да Ви помогнем и да Ви запознаем с някои методи, тактики, стръв, захранки и най-различни знания,
за да обогатим вашите, за да можем да улесним вашия риболов. Днеска съм Ви подготвил статия, която феновете на фирмата Динамит ще бъдат доволни. Ще поговорим за една тяхна поредица, която представям на пазара преди доста време, достъпна и за джоба дори и на най-бюджетния шаранджия – днеска ще говорим за Carptec серията на Динимит.
Carptec серията на Динамит е серия, направена да бъде достъпна за всеки шаранджия, ниската цена, работещите и ярки аромати допринасят за постоянното закупуване и търсенето й. От самата фирма съветват използването на топчето предимно за захранване или когато рибата се храни изключително активно, но това не пречи да дава и големи резлутати, като използване и за стръв.
Серията разполага с голямо разнообразие от аромати и вкусове. Като започнем от сладките аромати на ананас и банан, чак до неприятните на мирис мирис на крил, октопод и червеи. В следващите няколко абзаца ще Ви запозная с гамата им.
На първо място Ви представям топчетата Krill and Crayfish.

Изработени с цел за голямо количество захранване на вашето петно, те са идеалния избор както за част от вашата захранка, а дори и използването им за стръв. С доказали се силен и неприятен за шаранджиите аромат, те стават отличен избор за улова на вашия трофей, защото както повечето от вас знаят, шарана обожава аромата на крил, който е доказан от фирмата, като един от най-добрите аромати за големи риби, на който базов микс е и най-доказалите се топчета на фирмата Динамит – Complex – T.
Следващия вид от гамата е Pineapple and Banana.

Този аромат е класика от сладките аромати за улова на шаранови риби. Мога да Ви призная, че аз лично съм използвал тези топчета – предимно за захранване и резултата беше повече от доволен, успях да вкарам в петното си доста голям брой риби, от които повечето влязоха в кепа. Топчетата разполагат ярък жълт цвят и силен сладък аромат, подходящи предимно за по-топло време, те биват много добър избор, както за захранване така и за стръв.
Поредния сладък представител от гамата е Tutti Frutti.

Както цялата гама, така и тези топчета биват изключтелно меки и лесни за смилане от рибите, разполагат с голямо съдържание на рибно бръшно и аромати, които предразполагат рибите към по-активно хранене и връщане на вашето петно. С добавени нови атрактанти от рецептите от миналите години – топчетата разполагат с много силен аромат на плодове, подходящ за улова както на шаран, така и на амур, където до последно никой не вярваше, че може да бъде хванат на такова топче.
Още един представител това са Strawberry топчетата.