Dynamite Baits Carptec Range – part 2

By  

Здравейте отново любители на шаранджийски риболов! Днескашната статия ще бъде продължение на предишната, в която Ви представих една гама топчета, която спрямо цена качество трудно може да се сравнява с други на пазара. Топчетата които Ви представих бяха на Dynamite Baits, а гамата – Carptec. Днеска ще продължим с останалите четири представителя на топчетата и ще Ви покажа няколко клипа от един известин руски шаранджия, която много често използва точно тази гама топчета.
Като първи представител на втората част на тази статия – това е Spicy Squid.

Тази известна комбинация.. Така и не спряха да произвеждат този аромат на пазара, а и защо да го правят, като носи толкова много успехи в цял свят. Тези топчета разполагат с един от най-привлекателните аромати на пазара – Squid, преведено на български означава калмар. Калмарът е един морски деликатес не само за хората, но и за шарановите риби, които обужават морски и рибни дарове, това кара и рибите да харесват толкова много точно тези топчета. Соления атрактант, който е добавен в тях ги прави още по-атрактивни веднага щом попаднат във водата и рибите не могат да им устоят по никакъв начин.
Следващият представител на гамата е Bloodworm аромата.

Притежавайки този ярък, тъмно червен цвят, прави забелязването му изключително лесно под водата. Съставките му са богати на рибни брашна и брашно от червеи, от което идва и името му. Те биват изключително добри при водоеми в които рибата не се е сблъсквала с топче, защото аромата им наподобяват естествена храна и веднъж шарана опита ли ги, продължава активно да се храни. Гамата разполага с размери от 15 и 20мм топчета за всякакви монтажи и тактики.
На ход идва и един от най-успешните сладки аромати, поне според Владимир Николаев – руски шаранджия, това е Plum – слива.

Този аромат е най-доказани на диви водоеми, поне така твърди Владимир Николаев, който е руски шаранджия, използвайки цяла гама Carptec, той стига до този извод, като успява да улавя множество риби на диви водоеми в неговата страна. Топчетата разполагат със силен аромат на синя слива. Рибите биват „измамени“ поради формата, цвета и най-вече аромата на топчето, защото то е едно към едно като истинска слива. Не е тайна, че рибите обичат да си похапват от плодовете на дърветата намиращи се в близост до водоема, защото го приемат като естествена храна и нямат никаква представа, че могат да бъдат манипулирани  и то точно с това топче, за това ако в близост до вашия водоем разполага с дървета, на които растят сини сливи – то това е вашия избор за стръв.
Стигнахме и до последния представител на гамата, а това е така извесния аромат на Scopex.

Аромат, който бива популяризиран още от миналото, носейки едни от най-големите успехи за улов на шаран и въведен и в тази гама. Със своя сладникъв мириз на праскова и карамел, успяват да излъжат хиляди шарани по цяла европа и Великобритания. Цялата гама на Carptec топчетата може да я намерите и в България, като цените са доста приемливи и ще допаднат и на най-бюджетния шаранджия. Те наистина работят и можете да ги ползвате, както за захранка така и за стръв, защото не забравяйте, че е захранката е толкова важна, колкото и вашата стръв.