Dynamite Baits – The Source

By  

Отново сме заедно колеги и запалени шаранджии с нашата поредица от статии, с които Ви запознаваме почти всекидневно. Търсили ли сте най-успешната стръв, която може да Ви помогне дори и в най-отчаяните момент? Стръв, която шараните не могат да устоят независимо от сезона. Съставки, които всяка една риба от семейство шаранови биха харесали. В днешната статия ще Ви запозная с един модел протеинови топчета на известната фирма Dynamite Baits. Настанете се удобно и останете с мене, защото днеска ще поговорим за най-успелия модел протеинови топчета на фирмата – The Source.
The Source протеиновите топчета от арсенала на фирмата Dynamite Baits може би нямат нужда от представяне, но нека Ви запозная малко повече за тях. Те стават едни от най-продаваните топчета в цяла Европа и Англия, веднага след излизането им на пазара. The Source биват създадени от вече повече от 10 години и с годините се подобряват техните съставки, за да може да се постигне една уникална храна за шараните. Идеята идва през далечната 2002 година, когато Тери Хърн и фирмата Dynamite започват проекта и продукта излиза на пазара още същата година, жънейки успехи в Англия и Европа. Продукта е известен и с това, че рибарите в Англия успяват на доста места да уловят шарани с тегло над 50 либри, което се равняват на приблизително 23 килограма.
Топчетата имат много специфични съставки, някои известни за хората, но повечето от тях фирмата пази в тайна, за да не може да бъдат направени втори по вид, като тях. Топчетата са съставени предимно от:
– високо протеинно рибно брашно, което е правено на ниска температура
– известния Robin Red на Haiths, която дава на стръвта този леко пикантен вкус и ярък червен цвят, която лесно се забелязва от рибите
– добавени са ситно смляни черупки от яйца, които придават тази текстура на топчетата
Освен тези основни съставки, топчетата разполагат и тайни съставки, които само и единствено Тери Хърн и екипа на Dynamite знаят за тях. Според някои от клиповете, които има в интернет, някои от тези съставки се оприличават на течни атрактори с пикантен и леко лют мириз и екстракти от рибни масла.
Освен топчетата в гамата на тази серия, има и още много храни и добавки, които могат да Ви помогнат във вашия улов. Фирмата предлага протеинови топчета, които се предлагат в няколко варианта – Shelf Life или Freezer Baits и в размери 12, 15, 18 и 20mm , за удовлетворяване на всички монтажи. Също така предлага и pop-ups от същите съставки, пелети , стик миксове, течности, паста и всички тези варианти са направени от същите съставки, както и протеиновите топчета.
Цялата гама е една от най-успешните на пазара, заедно с другите им няколко вида топчета, като Crave и Complex-T , за които ще поговорим в другите статии, а сега се запознайте малко повече с гамата The Source, представена от самия Тери Хърн.