Shimano Aero Technium MgS

By  

Здравейте, колеги. Може би винаги сте си мислили какво е перфектното обурудване или самите марки на които да заложите ако имате висок бюджет, които ще останат вечни. Много хора са си задавали този въпрос, но без необходимата информация, никога не са си отговаряли на въпроса. За това сме тука, да Ви помогнем и да Ви информираме за всякакви теми относно нашето любимо хоби – шаранджийството. В днескашната статия ще Ви представя един модел макара, модел, който се смята за бижуто на шаранджийския риболов, за диаманта и за още какви ли още не сравнения. Макарата, която ще Ви представавя е модел от фирмата Шимано, ще ме извиняват колегита дайваджии (включително и мене), но този модел две мнения няма – макарата е Shimano Aero Technium MgS, и в статията ще Ви представя два от моделите – XTB и XSC.
На днешния пазар има всякакви видове макари, от най-различни класове и марки, но като стане дума за шаранджийски макари или така наречените Big Pit макари, на всеки в главата му изникват две марки – Daiwa и Shimano. Двете фирми са едни от представителите на производство на най-качествените макари някога съществували. Daiwa имат едни от най-добрите модели правени някога, които остават вечни и държат цени на пазара и до ден днешен, а са минали над 20 години от производството на някои от моделите им. Shimano предпочитат новите модели и новите технологии, за това техните макара на външен, а и според някои и на вътрешен вид, изглеждат по-добре от конкурентни фирми. Но днеска няма да пишем статията за съревнование, а за това да представим една от най-добрите макари правени някога.
Shimano Aero Technium Magnesium – името Magnesium произлиза от материала от, който е направена „тялото“ на макарата. Другите части от които е направена е лекия Ci4+ материал, който е направен ротора на макарата и другите части са от алуминий. Макарата е с тегло от 485 грама, която я прави може би една, да не би да е и най-леката макара за шаранджийски риболов в днешно време. Hagane body преведено на български означава „стоманено тяло“ покриват самата макара, за да придобие и тази стабилност и мощност. Hagane е японска дума, означавайки „стомана“.
Макарата разполага с Shimano Aerowrap 2 + 1 – Speed, което благодарение на този механизъм, макарата нарежда влакното изключително добре и с бавната осцилация, помага за по-доброто редене на влакното и кастинг. На макарата са й нужно над 100 пъти пълни завъртания, за да премине от най-горно в най-долно положение и обратно! Разполага с 9 лагера и допълнителна шпула към модела, което е голяма предимство. Единствения модел, в който се предлага е 14000, но в комплекта при закупуване са с допълните три подложки за да бъде удобно на всеки шаранджия спрямо ситуацията навиването на влакното. И двата модела XSC и XTC разполагат със същите характеристики, събират 0.35-550 метра, което прави макарата изключителен избор и за водоеми, които са с мащабни размери.
Това беше статията. Сигурен съм, че има още доста което може да се каже, за това под информацията Ви оставям клип, в който един от представителите във Великобритания – Иън Макмилън говори малко повече за двата модела и може да научите нещо повече.

Надявам се да Ви е харесало, до следващия път!