Най-голямата риба в Gigantica

By  

Колеги, здравейте! Отново сме заедно с поредицата от статии, която Ви обогатява шаранджийското мислене и Ви помага, за да придобиете знания, за да Ви бъде по-лесно следващия път като се сблъскате с някоя ситуация. Днеска обаче ще поговорим за една по-скоро интересна тема – история, която не е свързана с монтажи или ревюта на въдици или макари. В днескашната статия ще поговорим за една история на едно момче от Престън, Ланкшийр. Това момче успява да улови най-големия шаран в едно от най-известните езера в цяла Европа. Настанете се удобно и останете с мене, защото в следващите няколко минути ще Ви представя със историята на Майк и как успява да улови най-голямата риба в езерото Гигантика.
Преди да започнем със статията, ще Ви запозная малко с най-голямата риба в езерото Гигантика, а именно голия шаран на име – Fudgy.
Фуджи е гол шаран с невероятно украска и нереални килограми. Неговото име произлиза от човекът, който за първи път го хваща, а именно Дейв Фуджи или Фюч, в зависимост от английското произнушение. Шаранът бива улавян за първи път през далечната 2009 година с тегло от 61lb 10oz , което се равнява на 27,95 килограма! Най-голямата риба за тогава се казвала Гиганта – може би и от там произлиза и името на езерото, рибата е тежала огромните 91lb което се равнява на 41,2 килограма, но за жалост вече не е сред живите.
Историята започнала, когато Майк и негови колеги се запътъли към езерото един петък, края на седмицата, за да отпочинат. Обаче за тяхно съжаление преди да пристигнат в хотела, в който били разервирали, техния ван се счупил около 50 километра преди да пристигнат. Успяли да се добутат то някакъв гараж извън магистралата и прекарали нощта там. На следващата сутрин след като се събудили първото нещо което направили било да вземат такси и да наемат ван, за да могат да си прехвърлят нещата и да отидат до езерото. След като се оправили с проблемите си, Майк се настаняват на сектор, който се казвал „Големия Южняк“. Той прекарва 4 последователни дни там без абсолютно никакъв успех. След това се преместил в друг сектор на име Point, като неговата тактика била да търси рибата в открити води на зиг риг монтаж. На следващия ден променил своята тактика, защото отново не е имал успех и заложл на легнали монтажи, като за монтаж заложил на hinged-stiff риг с едно поп ъп топче с по-мека boom част и захранил с топчета над стръвта си. Ударът дошъл в ранните часове на утрото, още със засичането Майк знаел, че това е изключително тежка риба и борбата ще бъде голяма, след броени минути и рибата вече била в кепа. В долната снимка може да видите и самата риба и нейния „притежател“ Майк.

Не се знае стръвта, на която Майк е хванал рибата, но пък на сметка на това се разкрива факта, че е използвал за захранка топчетата на CC Moore Equinox – 15mm, които всеки един от нас знае, че са едни от най-качествените на пазара от доста време от семейството на CC Moore. За монтажът е било използвано кука номер 6 Choddy на Корда и 20 либров N-trap Soft също на фирмата Корда.
Това бе приключението на един младеж, който е успял да осъществи своята мечта.
Надявам се да Ви е харесала статията, очаквайте още доста в близкото бъдеще!