Boom

By  

Здравейте, колеги шаранджии, в днескашната статии ще поговорим за един продукт на известната английска фирма Корда, а именно един най-добрите флуорокарбони за поводи материал – Boom.
Boom излиза на пазара през 2016 година, след дългогодишни тестове в най-различни обстоятелства се доказва в екипа на Корда и бива пуснат на пазара. Boom става единствения на пазара флуорокарбон за шаранджийски поводи, който може да се кримпва! Да точно така, фирмата Корда предлагат специални кримпове и клещи в комплект, с който може да се кримпне влакното и даже да се увеличи здравината му на възел. В зависимост от дебелината на влакното, има различни по размери кримпове.
Boom е направен от супер твърд материал, който е прозразчен и почти невидим във водата, помага при по плашливи риби и при направата на вашата “boom“ секция за hinged-stiff монтажи. Друго предимство при използването на Boom е , че освен твърдостта, която има, той може лесно да променя формата си, само трябва да го нагреете и изпънете и може да разполагате с един перфектен изпънат повод, който свежда оплитанията до минимум. Перфектен за комби монтажи, с изключителна здравина на възел.
Идва в избор от 25 и 35 либри издръжливост на късане и е изключително устойчиво на абразия и късане. 25 либровия материал е с размер 0.55 и 0.65 на 35 либровия.
Ролката е с дължина 15 метра, която е предостатъчна за непрестанното му използване за монтажи за повече от един сезон дори.
Едни от най-известните шаранджии в цял свят като Дерел Пекър, Дани Фейрбрас са изпробвали това влакно за поводи и биват впечатлени от него и ще продължават да го използват в своите излети.
Ако се нуждаете от твърд флуорокарбон за направата на поводи за комби монтажи, hinged-stiff и искате сигурност при замятане да няма оплитания на вашия повод – тогава Boom е вашия избор.