Shimano Tribal TX7

By  

Здравейте отново, колеги и запалени риболовци! Вие сте с поредицата от статии, които всяка седмица Ви предлагаме, с цел обогатяване на Вашите знания и взаимен опит. В следващите няколко статии, ще Ви представим едни по различни теми, които не сме коментирали, а именно реклама на някои продукти, като въдици, макари и прочие. В днешната статия, ще Ви запозная с един голям представител на едно голямо семейство. Продукт, който се е доказал на пазара и бива изпробван и купуван от голяма част от шаранджийското общество. Ще поговорим за една въдица, въдица на една голяма фирма – Shimano, настанете се удобно и ще Ви запозная с тяхната въдица от семейство Velocity – TX7.
Shimano е може би една от най-срещаните марки на пазара, като става въпрос за макари, въдици и дори багажни аксесоари. Освен фирма за производство на риболовни принадлежности, тя се занимава и с направата на много други неща – например части за велосипеди. Shimano UK е една от водещите фирми в продажбата на въдици в Англия и много колеги шаранджии се доверяват изцяло на тяхната надежност. Тяхната шаранджийка серия – Tribal с времето се доказва с изключителна здравина и невероятна изработка на бланката, също така се отличава от другите модели с минимално тънката бланка, която разполагат пръчките.
В днескашната статия, като за тема ще развием пръчката ТХ7. Тя е смятана, като пряк конкурент по здравина и мощ в цялата серия TRIBAL. Напревена да издържи на най-големите натоварвания и да се справи с най-големите обитатели на водите. Включва HPC-250 карбон + биофибри, заради което е и нейната здравина. Нейните водачи са от Kigan Zirconia неръждаема стомана, което се отразява и на нейната тежест, с която разполага. Така известния Fuji DPS макародържач, който е поставен единствено на този модел пръчки в цялата гама на Tribal моделите. EVA ръкохват, който предразполага човека зад въдицата към удобство и добър контрол над кастинга и рибата, веднага щом хване пръчката. Въдицата е предназначена за по-екстремен риболов, като под „екстремен“ се има в предвид големи разстояния и големи риби, благодарение на мощта й и покриването на големи дистанции. Въдицата се използва от масовия рибар не само за риболов, а и много хора запалени по кастинг хвърлянията я използват, заради тази „сила“, която разполага тя.
Въдицата се предлага в няколко вида дължина и либри, според вкуса и предназначението на рибаря. Валидна е само в размери 12 и 13 фута, а не както някои от семейството, които са валидни и в 10 футови размери, предназначени за риболов с лодка. 12 футовите въдици се предлагат в диапазон от 2.75 до 3.25 либри (2.75, 3, 3,25) и тяхната тежест варира от 325 до 373 грама – изключителна лека въдица , като погледнем частите от които е съставена. TX7 предлагат и модел INTENSITY , който модел е 3.50+ либри и тежи 400 грама. Освен 12 футови, има и 13 футови модели, който е само един и той е 13ft Intensity, който модел е и сигурно най-мощния от всичките, благодарение на по-голямата си дължина.
В долното клипче представител на Shimano UК, разкрива нагледно нещата около въдицата.